Behandelingen

Lasertherapie is een innovatieve behandelmethode die steeds populairder wordt in de medische wereld. 
Het heeft zich bewezen als een veilige en effectieve methode om verschillende aandoeningen te behandelen. Lasertherapie kan een goed alternatief of aanvulling zijn op jouw medicatie. 
Via de moderne polsdiagnose bepaalt de therapeut welke (laser)lichtfrequenties en tijd geschikt zijn om verschillende acupunctuurpunten, bloedvaten, lymfevaten of botweefsel te stimuleren. Afhankelijk van jouw klacht(en) kan ieder laserlicht een eigen frequentie hebben. 

INTEGRATIE TUSSEN OOSTERSE EN WESTERSE GENEESWIJZEN

Care4Health werkt met haar laserbehandelingen volgens de Laserneedle acupunctuur methode van Professor Rangkuti. Deze methode is uniek omdat het traditionele acupunctuur combineert met moderne laser technologie. Wij maken gebruik van speciale laserapparatuur om acupunctuurpunten, bloedbanen, lymfebanen en pijnpunten te stimuleren, zonder dat er naalden aan te pas komen. 

Bovendien is deze methode effectiever dan traditionele acupunctuur, omdat de laserstralen dieper in het lichaamsweefsel doordringen en zo zorgen voor een betere bloedcirculatie en een sneller herstel. Lasertherapie heeft een kortere behandeltijd dan traditionele acupunctuur en is geheel pijnloos. Hierdoor zijn de behandelingen bij uitstek geschikt voor kinderen en voor mensen met angst voor naalden. Care4Health werkt nauw samen met de ontwikkelaar van deze baanbrekende methode, Professor Rangkuti. Samen met hem zijn wij de enige praktijk in Nederland waar je voor deze unieke en effectieve behandelingen terecht kan. 

Professor Rangkuti heeft samen met collega professoren en Laserneedle intensief onderzoek verricht naar de effecten van de Laserneedle technologie op verschillende acupunctuurpunten. Uit hun wetenschappelijke en klinische studies kwamen de volgende resultaten:

Afhankelijk van de straling, golflengte en het doelgebied, activeren de naalden specifieke cellulaire uitwerkingen met de volgende resultaten. 

 

Deze resultaten zijn gevalideerd tijdens wetenschappelijke en klinische studies:

 • Stimulatie van celactiviteit (fibroblasten) ter bevordering van wondgenezing
 • Verbetering van de bloedsomloop in de haarvaten en in het lymfatisch systeem
 • Verbetering van diverse bloedparameters waaronder stofwisseling van zuurstof en immuniteitsfactoren
 • Hoge effectiviteit in pijnstilling bij pijnbehandelingen
 • Regeneratie van bot- en kraakbeenweefsel
  • Antibiotische uitwerkingen
  • Immunologische werkingen in huidcellen en bloed
  • Afname van ontstekingsprocessen
  • Afname van oedeem
 • Artrose graad 1-3
  • Chondropathieën graad 1-3
  • Aseptische osteonecrosis
  • Oedeem
  • Fracturen
  • Reumatische gewrichtsaandoeningen
  • Peesontstekingen

Voor meer informatie zie www.laserneedle.eu

Waarvoor kan je bij Care4Health terecht? 

Lasertherapie helpt bij een grote diversiteit aan (pijn)klachten. Onze behandelingen richten zich niet alleen op de symptomen, wij behandelen gericht de oorzaak van jouw klacht.

Je wordt er dus echt beter door! 

Restklachten na Corona (Longcovid)

De Corona pandemie in Nederland is voorbij. Toch zijn er nog veel mensen die langdurig klachten houden na het Coronavirus. Wanneer iemand langdurig klachten ervaart wordt dit Longcovid genoemd. De meest voorkomende klachten bij Longcovid zijn extreme vermoeidheid, benauwdheid, verlies van concentratie en stemmingswisselingen. In onze praktijk helpen wij regelmatig mensen met Longcovid. Wij versterken het immuunsysteem en zorgen voor een betere bloedcirculatie. Daarnaast behandelen wij actief jouw klachten.  

Chronische Vermoeidheid en Hoofdpijn

Chronische vermoeidheid en hoofdpijn kunnen je leven flink beheersen. 

Met onze laserbehandelingen bekijken wij waar de klachten vandaan komen en richten wij ons effectief op het verminderen en/of verhelpen van de pijn. Zorgen wij voor een goede balans en vullen wij jouw energie aan wanneer deze verstoord is

Cluster-hoofdpijn

Mensen die lijden aan clusterhoofdpijn ervaren extreme hoofdpijnen in de omgeving van een van de ogen en/of de slaap. De pijn kent vrijwel geen gradaties en is nagenoeg onhoudbaar. Aanvallen kunnen meerdere keren per etmaal voorkomen en duren gemiddeld een uur, maar kunnen variëren van vijftien minuten tot wel drie uur.

Spannings- hoofdpijn

Dit is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn.

Spanningshoofdpijn is er in een chronische en episodische variant. Bij de chronische variant heb je meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn. Dit gaat vaak gepaard met migraine aanvallen. Bij de episodische variant geldt dat je tot 15 dagen per maand hoofdpijn hebt.
De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend. Het is nooit aangetoond dat spanningshoofdpijn een psychische oorzaak heeft. Wel kunnen spanning, stress en gespannen spieren in de nek en schouders ervoor zorgen dat de hoofdpijn blijft of erger wordt.
Ook het langdurig en te veel gebruik van pijnstillers (meer dan 15 per maand) kunnen voor hoofdpijn zorgen.

Migraine

Dit is een chronische hersenaandoening. De meeste mensen kunnen niet functioneren tijdens een migraine aanval. Bij vrouwen komt migraine 3 keer zo vaak voor als bij mannen.
De belangrijkste kenmerken van migraine zijn: pijn komt in aanvallen, de hoofdpijn is ernstig, bonzend of kloppend, misselijkheid en/of braken, overgevoeligheid voor geur, licht en geur, inspanning verergert de pijn.

Stress

Met de laser verhelpen en/of verminderen wij stress gerelateerde klachten. Stress is een directe of indirecte veroorzaker van veel ziektebeelden.  
Kortdurend een beetje stress kan nuttig zijn. Bijvoorbeeld bij een examen of wanneer je een presentatie moet geven. Het zorgt ervoor dat je alert bent en snel kan reageren.
Wanneer spanning te lang duurt of wanneer iets teveel spanning geeft kan dit voor te veel stress zorgen. Bijvoorbeeld als er veel van je verwacht wordt en de druk te groot is of wanneer er dingen voor jouw gevoel niet goed gaan.


Spier-, Gewrichts- en Peesklachten

Effectieve behandeling bij Spier-, Gewrichts- en Peesklachten zoals beginnende artrose, tennisarm en een zweepslag.

(Sport)blessures en lichte scheuren in banden

Blessures die zijn ontstaan tijdens het sporten of het dagelijks leven effectief behandelen. Dit doen wij met o.a. een snelle pijnreductie.

Rugklachten

Rugklachten behandelen wij zeer effectief en met grote regelmaat. Veel voorkomende rugklachten zijn:
* Hernia
* Ischias
* Acute Pijnklachten


Versterken bij kinderwens

Met de laserbehandelingen brengen wij het lichaam in een goede balans zodat het bij een eventuele zwangerschap “klaar” is om het kindje vast te houden en te dragen.

Ondersteuning bij kinderwens

Wanneer een zwangerschap uitblijft bieden wij met de laserbehandelingen ondersteuning. Wij brengen het lichaam in balans en zorgen voor stressvermindering. Deze behandeling kan goed samen worden doorlopen met een fertiliteitsbehandeling in het ziekenhuis. 

Gynaecologische aandoeningen

Effectief behandelen van gynaecologische aandoeningen zoals pijnklachten rond de periode van de menstruatie, PCOS, Endometriose en blaasproblemen.

Psychosomatische behandelingen

Niet lekker in je vel, Burn-out en Depressieklachten. Met de laserbehandelingen behalen wij hier zeer goede resultaten mee. 

Het grote voordeel van de Lasertherapie is dat wij effectief de kern van de klacht aanpakken en niet aan symptoombestrijding doen.
Je wordt er dus echt beter door!

Staat je klacht er niet bij ?

Neem dan contact op, het kan goed zijn dat we je alsnog kunnen behandelen, de mogelijkheden van laseracupunctuur zijn immers eindeloos.

Reviews

Dit is wat klanten over ons zeggen

Bekijk ook onze reviews op Google of Trustpilot voor een compleet beeld met recente reviews.